راهنمای نصب دوربین مدار بسته
دوربین مدار بسته یکی از تجهیزات مهم برای کنترل مکان های مختلف است که با هدف نظارت و کنترل نصب و راه اندازی می شود. در نصب دوربین مدار بسته باید اصول و استانداردهایی رعایت شود تا کارایی دوربین کم نشود.
امروزه نصب دوربین مداربسته یکی از کارهای ضروری برای حفاظت و نظارت اماکن مختلف به شمار میرود. برای اینکه راه اندازی سیستمهای مداربسته به درستی و بدون نقص پیش رود، باید نصب دوربین مدار بسته با رعایت اصول و استانداردها انجام گیرد. قبل از اقدام به نصب دوربین مداربسته باید به فاکتورهایی مانند متراژ فضای مورد نظر، موقعیت دربهای ورودی، تعداد دوربین مورد نیاز، نوع دوربین و… توجه کرد. در این مقاله سعی داریم که راهنمای نصب دوربین مدار بسته را با زبانی ساده بیان کنیم. اگر میخواهید به طورکلی با نکات و اصول نصب آن آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ساخت بازار همراه باشید.
اصول نصب دوربین مدار بسته
برای اینکه راه اندازی دوربین مدار بسته به درستی انجام بگیرد، لازم است مراحل نصب دوربین به ترتیب زیر انجام گیرد:
مرحله اول نصب دوربین مدار بسته
قبل از هر اقدامی برای نصب، باید انتخاب دوربین مدار بسته، دستگاه ان وی ار و دی وی ار متناسب با نیاز شما خریداری شود. به طور مثال دوربینهای سقفی دارای لنز wide هستند، یعنی فیلمبرداری در آنها پهن است و معمولا از آنها در اتاقها استفاده میشود. دوربینهای دیواری که لنز آنها طولی است، برای فضاهایی مانند خیابانها، راهروها و سایر محیطهایی که به فیلمبرداری طولی احتیاج دارند، به کار میروند. یا مثلا در دوربین هایی که روی پلاک آنها In door نوشته شده، قابیلت نصب در محیطهای بیرونی را ندارند چون در برابر آب، گرد و غبار آسیب پذیر هستند که در این حالت باید از دوربین های outdoor استفاده نمود. پس از انتخاب تجهیزات متناسب با محل مورد نظر، باید نقشهای از محل جایگذاری و نصب دوربینهای مدار بسته با توجه به مکانهای داخلی و خارجی ساختمان تهیه شود.
مرحله دوم نصب دوربین مدار بسته
پس از انتخاب دوربین مناسب و تهیهی نقشه جایگذاری آنها نوبت به نصب دوربین های مداربسته در محلهای مشخص شده میرسد. در این مرحله نیز باید به نکات زیر توجه نمود:
- دوربینها رو به نور نصب نشوند: اگر دوربین مدار بسته رو به نور نصب شود، موجب میشود که تصویر گرفته شده توسط دوربین خیلی روشن شده و اجسامی که از جلوی آن رد میشوند به صورت واضح دیده نشوند. به طور مثال چهره افراد در این حالت، تاریک دیده خواهد شد.
- نصب دوربین مدار بسته در ارتفاع مناسب انجام گیرد: حداکثر ارتفاع استاندارد برای نصب دوربینها 4 متر میباشد. اگر نصب از این مقدار بیشتر باشد، فاصله دوربین از اجسام بیشتر از استاندارد میشود و نمایی از بالا را به شما خواهد داد که این امر موجب میشود چهره افراد مشخص نشده و مشکلاتی از قبیل دیده نشدن جزئیات پیش آید.
- نقطه نصب مناسبی را انتخاب کنید: در مسیر دید دوربین مدار بسته نباید هیچگونه شی یا لامپی باشد؛ زیرا وجود هر شی اضافی موجب ایجاد نقطه کور هنگام تصویربرداری میشود.
- از اتصال مناسبی برای نصب دوربینها استفاده شود: برای نصب دوربینها حتما از پیچ و رول پلاک استفاده شود تا دوربینها از نظر نصب استحکام لازم را داشته باشند.
- برای دوربینهای مدار بسته فضای بیرون از کاور استفاده شود: استفاده از کاورها موجب میشود طول عمر دوربین که در فضای باز در معرض نور خورشید، باران و گرد و غبار است، افزایش یابد. علاوه بر این کاورها استحکام بالایی دارند و مانع از به سرقت رفتن دوربینها میشوند.
مرحله سوم نصب دوربین مدار بسته
پس از اینکه دوربینهای مدار بسته با رعایت اصول نصب، در محلهای تعیین شده جایگذاری شدند، باید سیم کشی و کابل کشی آنها آغاز گردد. داکت کشی، کابل کشی و سیم کشی دوربین مدار بسته به دو صورت روکار و توکار انجام میشود. در حالتی که سیم کشی روکار باشد، نیاز است از داکت برای مخفی کردن سیم ها از مسیر دوربین تا دستگاه ضبط تصویر DVR و NVR استفاده شود. همچنین در این مرحله باید کوتاهترین و بهترین مسیر انتخاب شده و کابل ها با فاصله 25 سانتیمتر از سیم برق کشیده شوند، تا نویز حاصل از میدان مغناطیسی سیمهای برق روی تصاویر دوربین مدار بسته نیفتد. برای کابلکشی مسیرهای کوتاه تا 50 متر، میتوان از کابلهای ترکیبی استفاده کرد و مسیرهای بیشتر از 50 متر باید برای تصویر از یک سیم جدا و برای تغذیه برق دوربینها از نزدیکترین انشعاب برق استفاده کرد.
برای استعلام آخرین قیمت انواع دوربین مدار بسته میتوانید به بخش دسته بندی سیستم نظارتی سامانه ساخت بازار مراجعه فرمائید و با تولیدکنندگان معتبر در ارتباط باشید.
مرحله چهارم نصب دوربین مدار بسته
بعد از مرحله کابل کشی نوبت به اتصالات فیشهای بین دوربین و کابل ها میرسد. باتوجه به نوع دوربین ها و سیستم کاری آنها باید از کابل و مدار خاص استفاده شود. اولین حالت که عموما در نصب دوربینهای مداربسته مورد استفاده قرار میگیرد، مدار آنالوگ یا اچ دی است. در این حالت دوربینها به وسیله کابلهای RG59، RG6، RG11 متصل میشوند و اتصالات دوربین و برق آن به دستگاه دی وی آر انجام میشود.
برای اجرا و نصب این دوربینهای مداربسته به دوربین های تحت شبکه یا همان آی پی، به ان وی ار و همچنین سوئیچ شبکه نیاز است. در این روش دوربینها تصاویر دریافتی را با کمک کابل های Cat6، Cat5 و Cat5e به سوئیچ شبکه و دستگاه ان وی ار منتقل میکنند. در دوربینهای آنالوگ و HD از کابل کواکسیال و اتصال BNC برای تصویر استفاده میشود. اتصالات تغذیه دوربین ها برق DC با ولتاژ 12 میباشد. برای دستگاه ضبط تصویر از آداپتورهای 12 ولت و 3 تا 5 آمپر استفاده میشود. اتصال بین آداپتور و سایر دستگاههای نام برده شده با فیشهای نری و مادگی صورت میگیرد. پس از اتصالات تصویر و تغذیه، نوبت به راه اندازی دوربین و دستگاه ضبط تصاویر میرسد که پس از فعال سازی دستگاه روی مانیتور نمایش داده میشود.
مرحله پنجم نصب دوربین مدار بسته
در مرحله آخر باید دستگاه ضبط تصاویر تنظیم شود. DVR برای دوربینهای آنالوگ و HD ، ان وی آر برای دوربینهای تحت شبکه یا IP میباشد. این دستگاهها قابلیتهای بسیار بالایی دارند و قابلیت تنظیم زمان فیلمبرداری را نیز دارا هستند. به طور مثال میتوان حالتهای مختلف تشخیص حرکت، آلارم و یا مواردی از این قبیل را روی این دستگاهها تنظیم نمود. فیلمهای ضبط شده در دستگاه ضبط تصاویر بر روی یک هارد اینترنال یا هاردهای دیگر ضبط میشود و در زمان نیاز میتوان این تصاویر را توسط دستگاه بازبینی کرد و یا از آنها بکاپ گرفت.
استعلام قیمت انواع دوربین مدار بسته در سامانه ساخت بازار
اگر قصد خرید دوربین مدار بسته را دارید، کافی است به بخش آخرین استعلام های سامانه تجارت بین المللی محصولات ساختمانی ساخت بازار مراجعه کنید. در این سامانه می توانید پس از مشاهده آخرین قیمت محصولات ساختمانی، قیمتها و برندهای معتبر را مقایسه کرده و سپس اقدام به خرید نمایید. تامین کنندگان و تولید کنندگان دوربین مدار بسته نیز میتوانند با ساخت پنل کاربری و قرار دادن قیمت محصولات خود، خریداران را برای خرید یاری کنند.