ساخت بازار
ساخت بازار

بررسی روش های ضدعفونی کردن مخازن

تاریخ انتشار: 2 سال پیش

در تمیز کردن مخزن به روش پاشیدن محلول کلر، 200 میلی‌گرم بر لیتر از کلر به صورت تحت فشار روی جدار در تماس با آب مخازن، پاشیده می‌شود که این کار بر تمام سطوح داخلی و خارجی مخزن انجام گیرد.

بررسی روش های ضدعفونی کردن مخازن

به محفظه‌هایی با حجم‌های گوناگون که برای ذخیره و نگهداری مواد مختلف مانند آب، مواد غذایی، نفت، بنزین، و ... از آن استفاده می‌گردد، مخزن گفته می‌شود. مخازن می‌توانند در انواع متنوع و با قابلیت‌های گوناگون تولید شوند. به صورت کلی‌ مخازن در دو جنس فلزی و پلاستیکی در بازار عرضه می‌شوند که در هنگام خرید باید به میزان سمی بودن سیال، قابلیت اشتعال ماده، فراریت و ... توجه کرد و متناسب با این موارد مخزن مورد نظر را انتخاب کرد.

جهت استعلام قیمت انواع مختلف مخازن می‌توانید به سامانه ساخت بازار مراجعه کرده و بدون واسطه با تامین کنندگان این محصول در ارتباط باشید. در ادامه مطلب به بررسی روش‌های شست و شو و رسوب زدایی مخازن از نشریه 124 سازمان برنامه و بودجه می‌پردازیم. در انتهای مقاله نشریه مربوطه درج شده است پس با ساخت بازار همراه باشید.

شست‌وشو، رسوب زدایی و ضدعفونی کردن مخازن

تمامی مخازن باید قبل از آب اندازی و قرار گرفتن در خط سرویس و همچنین تمامی مخازنی که به عللی نظیر بازرسی فنی، تعمیرات، شست‌وشو و یا رنگ آمیزی به طور موقت از خط سرویس خارج می‌شوند، قبل از آب اندازی مجدد باید ضدعفونی شوند. مخازن باید حدوداً سالی یک بار شست‌وشو، رسوب زدایی و ضدعفونی شوند.

شرایط پذیرش

مخازن زمانی از نظر ضدعفونی بودن قابل پذیرش هستند که آزمایشات باکتریولوژی نشان دهد که آب ذخیره شده در آن‌ها عاری از هرگونه باکتری کولیفرم می‌باشد.

تمیز کردن مخازن

بعد از اتمام عملیات ساختمانی تمام لوازم از قبیل قالب‌ها، خرده تخته‌ها، خرده میلگردها و نخاله‌های ساختمانی و تمامی از این قبیل مواردی که جزئی از ساختمان مخزن نمی‌باشد، باید به طور کامل تخلیه شوند. سپس سطح دیوارها، کف‌ها، سقف و تجهیزات موجود داخل مخازن توسط آب تحت فشار، برس های سیمی و سیستم‌های مشابه تمیز شوند. تمام آب‌ها و خرده ریزهای ناشی از این عمل باید از طریق لوله‌های شستشو به طور کامل از مخازن خارج گردند. هنگام شست‌وشو باید تمامی ورودی‌ها و هواکش‌های مخزن، کنترل گردند. در صورت لزوم توری‌های آن بازدید شده و در صورت نیاز تعمیر شوند. هرگونه لوازمی که داخل مخزن برای نظیم آب ورودی و یا موارد مشابه قرار می‌گیرد، باید به دقت بازرسی شده و از هر آلودگی پاک گردد.

انواع ترکیبات کلر مورد استفاده برای ضدعفونی مخازن

از ترکیبات کلری که می‌توان برای ضدعفونی کردن مخازن استفاده نمود، به شرح زیر است:

  • کلر مایع

کلر مایع، دارای درجه‌ی خلوص 100% کلر می‌باشد و در کپسول‌های فولادی 50 الی 75 و یا 500 کیلوگرمی فروخته می‌شود. گاز کلر متصاعد شده از کلر مایع شدیداً سمی است، لذا استفاده از کلر مایع فقط در صورت فراهم آمدن شرایط زیر مجاز است:

  1. وجود دستگاه کلرزنی مناسب به طوری که بتواند محلول با غلظت زیاد را به آبی که قرار است کلرزنی شود، تزریق نماید.
  2. تحت نظارت شخصی انجام شود که کاملا با مشخصات فیزیکی و شیمیایی کلر آشنا باشد.
  3. شرایط ایمنی برای محافظت از پرسنل برای استفاده از این مواد مهیا باشد.
  • محلول هیپوکلریت سدیم

هیپوکلریت سدیم به صورت محلول در ظرف‌های 5 الی 20 لیتری و گاه تا 100 لیتری عرضه می‌شود. هیپوکلریت سدیم به طور تقریب حاوی 5 الی 15 درصد حجمی کلر می‌باشد و شرایط انبارداری آن باید چنان باشد که از تبخیر و فساد کلر جلوگیری به عمل آید.

  • دانه‌ های هیپوکلریت کلسیم

این دانه‌ها تقریبا حاوی 65 الی 70 درصد وزنی کلر است. این مواد باید در محلی خنک، خشک و تاریک انبار شوند تا میزان فساد به حداقل ممکن کاهش یابد.

روش های کلرزنی و ضدعفونی کردن مخازن

در این قسمت سه روش برای کلرزنی مخازن ارائه می‌شود که کاربرد یکی از آن‌ها برای ضدعفونی کردن مخازن کافی است. این روش‌ها عبارتند از:

  1. کلرزنی تمام مخزن همزمان با آب اندازی مرحله‌ای به طوریکه در انتهای زمان آب اندازی، میزان کلر موجود در آب از 10 میلی‌گرم بر لیتر کمتر نباشد.
  2.  محلول 200 میلی‌گرم بر لیتر کلر به سطوح تماس آب بر جدار مخزن پاشیده یا مالیده شود.
  3. کلرزنی تمام مخزن با آب اندازی مرحله‌ای به طوری که مقدار کلر موجود پس از 24 ساعت، از 2 میلی‌گرم بر لیتر کمتر نباشد.

استعلام قیمت انواع مختلف مخزن های تاشو، کویلی، گالوانیزه و ... از سامانه ساخت بازار

روش اول-روش آب اندازی

در این روش مخزن تا تراز سرریز با آب قابل آشامیدن که مقدار کلر آن پس از زمان توقف 6 یا 24 ساعته کمتر از 10 میلی‌گرم بر لیتر نباشد، پر می‌شود. کلر مورد استفاده می‌تواند هیپوکلریت کلسیم، هیپوکلریت سدیم و یا کلر مایع باشد که روش اختلاط آن با آب در ادامه شرح داده می‌شود.

  1. استفاده از کلر مایع: کلر مایع باید به صورت یکنواخت در تمام مدت پر شدن، به آب ورودی به مخازن تزریق شود. دستگا‌های کلرزنی باید مجهز به لوله‌ی تزریق محلول کار با غلظت زیاد و همچنین سیستم‌های ایمنی باشند.
  2. استفاده از هیپوکلریت سدیم: هیپوکلریت سدیم باید به کمک یک پمپ تزریق مواد شیمیایی، به آب ورودی مخزن تزریق شود. می‌توان هیپوکلریت سدیم را با دست ریخت و اجازه داد که جریان آب ورودی، آن را در آب مخزن حل نماید. در صورت ریختن هیپوکلرت سدیم با دست باید دریچه‌های بازدید بسته شوند. عمل ریختن از زمانی که عمق آب حدود 3/0 متر است، شروع شده و در زمانی که عمق آب به 9/0 متر رسید، متوقف می‌شود.  
  3. استفاده از هیپوکلریت کلسیم: دانه‌های هیپوکلریت کلسیم ابتدا به صورت ذراتی به قطر حداکثر 6 میلی‌متر آسیاب می‌شوند و سپس قبل از آب اندازی، از طریق دریچه‌های بازدید به مخزن ریخته می‌شوند. در اینح حالت کف مخزن باید خشک باشد. در غیر این صورت در رطوبت حل شده و بخارات سمی ایجاد می‌کند. پس از اتمام ریختن هیپوکلریت، آب ورودی به مخزن باز شده و جریان آب باعث حل شدن ذرات در آب مخزن می‌شود. بعد از پر شدن مخزن توسط آب ضد عفونی کننده، برای مدت مشخصی آب باید در مخزن متوقف شود. اگر مواد توسط دستگاه کلرزنی و یا پمپ تزریق شود، مدت توقف 6 ساعت و اگر دستی انجام گیرد، زمان توقف 24 ساعت می‌باشد.

مخازن

روش دوم- روش پاشیدن محلول کلر

در این روش محلول200 میلی‌گرم بر لیتر کلر به صورت تحت فشار روی جدار در تماس با آب مخازن، پاشیده می‌شود. این کار بر تمام سطوح داخلی و خارجی مخزن انجام گیرد. لوله‌های ارتباطی داخل مخزن را می‌توان با پر کردن آن‌ها توسط محلول 10 میلی‌گرم بر لیتر کلر ضدعفونی نمود. سطوح ضدعفونی شده باید به مدت 30 دقیقه در تماس با حملول غلیظ کلر قرار گیرند.

روش سوم- روش آب اندازی مرحله‌ای

ابتدا 5% حجم مخزن توسط محلول 50 میلی‌گرم بر لیتر کلر پر می‌شود. سپس این محلول به مدت کمتر از 6 ساعت در مخزن می‌ماند. سپس مخزن توسط آب آشامیدنی تا تراز سرریز پر می‌شود. این وضعیت رقیق شده به مدت 24 ساعت در مخزن نگه داری می‌گردد. توجه شود که میزان غلظت کلر موجود پس از گذشت 24 ساعت نباید کمتر از 2 میلی‌گرم باشد

استعلام قیمت مخازن از ساخت بازار

ساخت بازار، به عنوان یک مجموعه‌ی کامل از محصولات ساختمانی و ارائه خدمات تجارت محصولات ساختمانی تخصصی به شرکت‌های تولیدی جهت فروش محصولات جدید فراهم شده است. افراد می‌توانند برای استعلام قیمت به روز انواع مخازن به سامانه ساخت بازار مراجعه کنند. تولیدکنندگان نیز می‌توانند با عضویت در سایت و ثبت محصولات خود با قیمت پیشنهادی، آن‌ها را به خریداران معرفی نمایند.

مشخصات فنی عمومی مخازن

فارسی
مقالات
اشتراک گذاری
دانلود اپلیکیشن ساخت بازار