کفپوش بتنی چیست؟ + نحوه اجرای کفپوش بتنی
کفپوش بتنی یکی از فرآورده های بتنی است که به دلیل استحکام و مقاومت بالای آن در زیرسازی، ساخت بدنه ساختمان و کف سازی کاربرد دارد.
بتن یکی از محصولات ساختمانی مهم در صنعت ساخت و ساز به شمار میرود که دارای فراوردههای متعددی میباشد. کفپوش بتنی یکی از فرآورده های بتنی است که به دلیل استحکام و مقاومت بالای آن در زیرسازی، ساخت بدنه ساختمان و کف سازی کاربرد دارد. ضخامت کفپوشهای بتنی بر حسب نوع استفاده آنها متفاوت است و در دو حالت روکار و زیرسازی مورد استفاده قرار میگیرند. کفپوشهای بتنی دارای دوام زیادی بوده و دیرتر دچار آسیب و ترک خوردگی میشوند. برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب این محصول ساختمانی و نحوه اجرای آن تا انتهای مطلب با ساخت بازار همراه باشید. جهت خرید و دریافت آخرین قیمت کفپوش بتنی نیز میتوانید از سامانه تجارت بین المللی محصولات ساختمانی ساخت بازار استفاده نمایید.
منظور از کفپوش بتنی چیست؟
کفپوش بتنی از ترکیب سیمان سیاه و سفید، سنگدانه، سولفات کلسیم، آهک، چسب مخصوص، آب و رنگ در طی عملیات خاصی ساخته میشود و سطوح بسیار سختی دارند که پس از نصب در کف، قابلیت جابهجایی ندارد. کفپوشهای بتنی که به صورت روکار اجرا میشوند، ظاهری یکدست و زیبایی داشته و استحکام و دوام بالاتری دارند و کمتر از موارد دیگر دچار ترک و شکستی میشوند. در مقابل کفپوشهای بتنی که به عنوان زیرساز اجرا میشوند، ظاهر ناهمگنی دارند. کفپوشهای بتنی در پیادهروها و معابر، کفسازی پالایشگاهها، اماکن سوخت گیری، پارکینگها، انباریها و... کاربرد دارند. انواع مختلف کفپوشهای بتنی عبارتند از:
- کفپوش ترافیکی
- کفپوشهای بتنی پیش ساخته
- کفپوش بتنی آراکس
- کفپوش بتنی طرح سنگ
- کفپوش بتنی پازلی
مزایای استفاده از کفپوش بتنی
کفپوشهای بتنی با توجه به مزایای زیادی که دارند، بسیار مورد توجه پیمانکاران و مهندسان قرار میگیرند. برخی از مزیتهای این محصول ساختمانی شامل موارد زیر است:
- مقاومت بالا
به طورکلی کفپوشهای بتنی دارای طول عمر بالا هستند و در برابر انواع آسیبها، مقاوم میباشند. به همین دلیل در فضاهای پرتردد و صنعتی هم مورد استفاده واقع میشوند.
- نگهداری آسان
کفپوش بتنی نیاز به مراقبت خاصی ندارد و هزینهی نگهداری یا تعمیر آن پایین است. علاوه بر این نظافت آن نیز به سهولت انجام میگیرد و توسط مواد شوینده مناسب به راحتی تمیز میشود. البته باید از تمیز کردن آنها توسط موادی که با پایه اسید هستند، خودداری شود.
- ضد آتش سوزی
کفپوش بتنی به دلیل جنسی که دارد در برابر آتش مقاوم است و از گسترش آن جلوگیری میکند.
- تنوع تولید
طیف رنگ و طرح گستردهای داشته و به راحتی با سایر عناصر معماری فضا هماهنگ میشود.
- سازگاری با محیط زیست
به طورکلی در تولید کفپوشهای بتنی از مواد مصنوعی یا بازگشت ناپذیر به طبیعت، استفاده نمیشود؛ از این رو سازگار با محیط زیست هستند.
جهت استعلام قیمت انواع کفپوش بتنی میتوانید به بخش دسته بندی مصالح پایه مراجعه کنید و با تولیدکنندگان این محصول بدون واسطه در ارتباط باشید.
معایب کفپوش بتنی چیست؟
استفاده از کفپوش بتنی هم مانند سایر محصولات در کنار مزایایی که دارد، دارای عیبهایی نیز میباشد. به طور مثال:
- این کفپوشها اگر دارای برجستگی در سطح خود نباشند، لغزنده بوده و راه رفتن بر روی آنها به سختی امکان پذیر میشود.
- کفپوشهای بتنی سرما را در خود نگهداری کرده و باعث سردی محیط میشوند. بنابراین استفاده از آنها در مکانهای سردسیر مناسب نیست.
- کفپوش بتنی موجب منعکس شدن صدا میشود که این امر موجب میگردد حتی در اتاقهای کوچک نیز صدا به میزان زیادی انعکاس پیدا کند.
- همواره در مکانهایی که کفپوشها به هم متصل میشوند، امکان رویش علف هرز وجود دارد و میتواند ظاهر فضا را تحت شعاع قرار دهد.
نحوه اجرای کفپوش بتنی
اجرا و نصب کفپوشهای بتنی باید توسط نیروهای متخصص این کار انجام شود. اما به طور کلی اگر بخواهیم مراحل اجرای کفپوش بتنی را به صورت خلاصه بیان کنیم، شامل موارد زیر است:
- قبل از شروع به اجرا و هرگونه عملیاتی باید اقدامات لازم جهت زیرسازی انجام شود. ابتدا باید لایههای غیر مقاوم خاک برداشته شود تا به سطح مقاوم خاک برسد.
- با استفاده از دوربین و یا شلنگ تراز، شیب بندی انجام شود.
- لایهای مقاوم از مخلوط طبیعی قلوه سنگ، شن و ماسه به ضخامت 30 الی 35 سانتیمتر ایجاد میکنیم. در نتیجه شیب بندی و تراز بندی انجام شده، یک سطح صاف و اصولی تشکیل میگردد.
- قبل از چیدن کفپوش ها باید از دو طرف، دیوارهای برای مرزبندی سطح کار ایجاد گردد تا از لغزش قطعات در هنگام کار و بعد از آن جلوگیری شود. توصیه میگردد قبل از نصب نهایی دیوارهها در چند ردیف قطعات بتنی به صورت آزمایشی چیده شوند تا فاصلههای نهایی مشخص گردند.
- در این مرحله نوبت به بستر کفپوش میرسد که از شن و یا مخلوط شن خرد شده با دانه بندی ۵% تشکیل شده است. ضخامت این بستر قبل از کوبیده شدن باید بین ۴ الی ۵ سانتیمتر باشد. این لایه پس از نصب قطعات و به همراه آن کوبیده میشود و ارتفاع نهایی سطح قبل از کوبیده شدن به دست میآید. به همین جهت نیز ضخامت لایه بستر میبایست حداقل از ۱ سانتیمتر بالاتر باشد.
- در مرحلهی بعدی باید سطح بستر کاملاً یکدست شود. همچنین لازم به تذکر است که بهترین روش نصب روش دو میله و یا دو چوب است که از دو طرف صاف کننده بر روی این ریلها میرود.
- پس از صاف کردن بستر کف پوش چیدن قطعات به سمت جلو انجام میگیرد. در واقع مهم است که قطعات کناری (در کنار مرزبندی، جدول) همزمان با باقی قطعات چیده شوند و به صورت پس و پیش نباشند.
- برای نصب قطعات کف پوش بتنی باید فاصله درز بین دو قطعه ۳ الی ۵ میلیمتر باشد. همچنین دقت شود برآمدگی روی سطح جانبی قطعات، لزوماً این فاصله را ایجاد نمیکند، بلکه این فاصله باید توسط نصاب رعایت گردد.
- پس از چیدن قطعات نباید روی آنها تردد کرد. در بین درزها شن خشک پاشیده میشود و سپس برای کوبیدن از دستگاهی که آسیبی به سطح قطعات وارد نکند، استفاده میشود. همچنین اطراف کار را باید برای عدم جابهجایی قطعات با جدول و یا هر قطعه دیگری قاب نمود.
- پس از کوبیدن توسط دستگاه باید با مخلوط شن و آب، سطح قطعات را پوشاند تا کلیهی درزها کاملاً پر شوند.
- در مرحله آخر پس از خشک شدن، شن اضافه از روی سطح جارو شود.
استعلام قیمت کفپوش بتنی از ساخت بازار
قیمت کفپوشهای بتنی به نوع کفپوش، ضخامت کفپوش، نوع رنگ، براق یا مات بودن بتن و محل بکارگیری و متراژ مورد استفاده بستگی دارد. شما میتوانید قبل از خرید، از انواع مختلف کفپوش بتنی در سامانه محصولات ساختمانی ساخت بازار استعلام قیمت بگیرید تا با مقایسه قیمت تولیدکنندههای مختلف در نهایت انتخاب مقرون به صرفهای داشته باشید. تولیدکنندگان و تامین کنندگان کفپوشهای بتنی میتوانند با عضویت در سامانه بین المللی ساخت بازار و ثبت محصولات خود در پنل کاربریشان، آنها را به خریداران معرفی نمایند.