ساخت بازار
ساخت بازار
تامین و تدارکات

تامین و تدارکات

تدارکات یک عنصر ضروری از هر کسب و کار است و درک انواع مختلف تدارکات می تواند انتخاب رویکرد مناسب برای سازمان شما را آسان تر کند. سه نوع اصلی تدارکات عبارتند از: کالاها یا خدمات مستقیم، کالاها یا خدمات غیرمستقیم و خدمات حرفه ای. هر نوع بسته به نیاز شرکت شما مزایای خاص خود را دارد، بنابراین هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه کدام یک برای شما بهترین است، مطمئن شوید که هر کدام را با دقت در نظر بگیرید. در این مقاله در مورد مفهوم تدارکات، انواع تدارکات، مزایای انواع مختلف تدارکات، تدارکات استراتژیک، چرخه تدارکات، مراحل فرایند تدارکات، تفاوت خرید با تدارکات و تامین تدارکات در ساخت بازار آشنا خواهید شد.

 

تدارکات چیست؟ (آشنایی با مفهوم مدیریت تدارکات)

در پاسخ به این سوال که تدارکات چیست؟ باید اشاره کنیم که تدارکات (Procurement)، شامل هر فعالیتی است که در دستیابی به کالاها و خدماتی که یک شرکت برای پشتیبانی از عملیات روزانه خود به آن نیاز دارد، میباشد. فعالیت های تدارکات شامل منبع یابی، مذاکره در مورد شرایط، خرید اقلام، دریافت و بازرسی کالا در صورت لزوم و نگهداری سوابق کلیه مراحل فرآیند میباشد. وقتی صحبت از فعالیت های تدارکات در یک کسب و کار میشود، منظور یافتن منبع تامین کنندگان و خرید کالا یا خدمات از آن تامین کنندگان میباشد. فعالیت هایی که در تدارکات یک کسب و کار هم انجام میشود میتواند شامل مذاکره و مناقصه، مدیریت قرارداد و مدیریت هزینه های تجاری باشد.

 

انواع تدارکات (Procurement)

بصورت کلی انواع تدارکات شامل 3 بخش میباشد: مستقیم، غیر مستقیم و خدمات. تدارکات مستقیم (Direct procurement) فرآیندی است که در آن کالا یا خدمات از یک تامین کننده از طریق سفارش خرید یا قرارداد بدست می آید. تدارکات غیرمستقیم (Indirect procurement) فرآیندی است که در آن کالا یا خدمات از یک تامین کننده از طریق واسطه ای مانند نماینده یا توزیع کننده بدست می آید. تدارکات خدمات (Services procurement) فرآیند دریافت خدمات از یک ارائه دهنده خدمات است.

 

1-تدارکات مستقیم (Direct Procurement

تدارکات مستقیم یکی از انواع تدارکات بوده و به عنوان تدارکات سطح اول نیز شناخته می شود، فرآیند خرید کالاها و خدمات از تامین کنندگانی است که بخشی از زنجیره تامین شرکت هستند. به عبارت دیگر، تدارکات مستقیم زمانی است که شما محصولات یا خدمات را مستقیماً از تولیدکننده یا عرضه‌کننده و بدون وجود واسطه خریداری می‌کنید. خرید مستقیم مزایای زیادی دارد، مانند دریافت قیمت های بهتر و کنترل بیشتر بر کیفیت. علاوه بر این، خرید مستقیم می تواند به ایجاد روابط با تامین کنندگان کمک کند که می تواند به شرایط و ضوابط بهتر در آینده منجر شود.

با این حال، برخی از معایب نیز برای تدارکات مستقیم وجود دارد، مانند زمان طولانی تر و انعطاف پذیری کمتر. علاوه بر این، یافتن تامین کنندگان برای محصولات یا خدمات خاص می تواند دشوارتر باشد و ممکن است مجبور شوید قیمت های بالاتری را برای هزینه های حمل و نقل و گمرک بپردازید.

 

2-تدارکات غیرمستقیم (Indirect Procurement)

تدارکات غیرمستقیم از انواع تدارکات میباشد که اشاره به فرآیند تهیه کالاها و خدماتی دارد که مستقیماً با کسب و کار اصلی سازمان مرتبط نیستند. تدارکات غیرمستقیم شامل اقلامی مانند لوازم اداری، خدمات سرایداری و تجهیزات فناوری اطلاعات است. هدف از تدارکات غیرمستقیم کاهش هزینه ها و افزایش کارایی بدون افت کیفیت است. تدارکات فیرمستقیم توسط تیمی به غیر از تیم داخل سازمان صورت میگیرد.

 

مزایای انواع مختلف تدارکات

اگر بخواهیم بصورت خلاصه از مزیت های انواع تدارکات صحبت کنیم باید بگوییم که تدارکات مستقیم، فرآیند خرید کالا یا خدمات به طور مستقیم از تامین کننده است. تدارکات مستقیم می تواند با از بین بردن نیاز به واسطه، در هزینه های سازمان شما صرفه جویی کند. اما این در صورتی هست که شرکت شما از قبل تامین کننده های مختلف را برای محصول موردنظرتان میشناسد و ارتباط دارد. تدارکات غیرمستقیم فرآیند خرید کالا یا خدمات از یک واسطه است. تدارکات غیرمستقیم اغلب برای زمانی میباشد که به اقلام متنوعی نیاز دارید استفاده می شود. خرید غیرمستقیم می تواند با ساده کردن فرآیند خرید در زمان و هزینه سازمان شما صرفه جویی کند.

تدارکات خدمات فرآیند انعقاد قرارداد با یک ارائه دهنده خدمات برای انجام یک کار خاص یا ارائه خدمات است. تدارکات خدمات اغلب برای پروژه های پیچیده یا زمانی که به تخصص تخصصی نیاز دارید استفاده می شود. تدارکات خدمات می تواند با حصول اطمینان از کسب مهارت و تجربه مناسب برای پروژه خود، در زمان و هزینه سازمان شما صرفه جویی کند.

 

کدام نوع تدارکات برای کسب و کار شما بهتر است؟

در پاسخ به این سوال که کدام نوع تدارکات برای کسب و کار شما بهتر است؟ باید اشاره کنیم که انواع مختلف تدارکات وجود دارد که بر اساس شرایط هر شرکتی متفاوت میباشد. اما بصورت کلی میتوان گفت که خرید مستقیم زمانی است که شما کالا یا خدمات را مستقیماً از تامین کننده خریداری می کنید. این ساده ترین و رایج ترین نوع خرید است. مزیت اصلی خرید مستقیم این است که سریع و آسان است. شما نیازی به مراجعه به واسطه ندارید، بنابراین می توانید کالاها یا خدمات مورد نیاز خود را به سرعت و با هزینه کمتر دریافت کنید. نقطه ضعف خرید مستقیم این است که ممکن است بهترین قیمت ممکن را نداشته باشید، زیرا در حال خرید نیستید.

خرید غیرمستقیم زمانی است که شما کالا یا خدمات را از طریق یک واسطه خریداری می کنید. واسطه می تواند عمده فروش، توزیع کننده، نماینده یا هر نوع شخص ثالث دیگری باشد. مزیت خرید غیرمستقیم این است که می توانید با خرید در اطراف، قیمت های بهتری دریافت کنید.

 

تدارکات استراتژیک (Strategic Procurement) چیست؟

تدارکات استراتژیک فرآیند کسب خدمات از یک منبع خارجی است. تفاوت اصلی بین خدمات و خرید کالا در این است که با خدمات، به جای یک محصول فیزیکی، یک نتیجه یا نتیجه خاص را به دست می آورید. هنگام تهیه خدمات، مهم است که ابتدا مشخص کنید که دقیقاً چه چیزی از ارائه دهنده خدمات نیاز دارید. هنگامی که درک روشنی از نیازهای خود داشتید، سپس می توانید شروع به ایجاد معیارهایی برای ارزیابی ارائه دهندگان خدمات بالقوه کنید. هنگام ارزیابی پیشنهادات ارائه دهندگان خدمات، مهم است که نه تنها هزینه، بلکه کیفیت و تجربه را نیز در نظر بگیرید.

هنگامی که یک ارائه دهنده خدمات را انتخاب کردید، مهم است که خطوط ارتباطی و انتظارات واضحی را برای محصولات قابل تحویل ایجاد کنید. باید قراردادی منعقد شود که محدوده کار، جدول زمانی و شرایط پرداخت را مشخص کند.

 

چرخه تدارکات چیست؟

تدارکات به عنوان یک فرآیند، جزء ضروری هر سازمان تجاری است. کسب و کارها برای عملکرد، حمایت از رشد و بهبود عملکرد باید محصولات و خدمات مختلفی را از فروشندگان خارجی تهیه کنند. چرخه تدارکات یک فرآیند چرخه ای است که هنگام ارزیابی یک مرحله و سپس اعمال تغییرات بر اساس نتیجه ارزیابی آن اتفاق می افتد. این چرخه معمولاً با مذاکره اولیه قرارداد آغاز می شود و پس از آن یک ارزیابی پیشنهادی انجام می شود که در آن زمان انتظار می رود فروشنده تحویل دهد. اگر آن‌طور که انتظار می‌رود عمل نکنند، می‌توان یک تصمیم نامطلوب اتخاذ کرد و نیاز به اعمال تغییرات است.

تدارکات چیزی فراتر از خرید ابزار یا نرم افزار مناسب برای شرکت است. درک کامل الزامات واحدهای تجاری شرکت برای یک فرآیند تدارکات موثر ضروری است. این شامل انتخاب بهترین تامین کننده برای برآوردن این الزامات، ارزیابی منظم عملکرد تامین کنندگان و مذاکره در مورد قراردادهایی است که می تواند بهترین ارزش را با کمترین قیمت ممکن ارائه دهد.

 

مراحل فرآیند تدارکات

تدارکات بهینه سازی کسب و کار را تضمین می کند که به آنها کمک می کند با بهترین تامین کنندگان با قیمت های رقابتی ارتباط برقرار کنند. در اینجا مراحل فرآیند تدارکات هفت مرحله ای وجود دارد که مشاغل از آن برای ایجاد برنامه هایی برای اجرای فعالیت های تدارکاتی خود استفاده می کنند:

1-شناسایی نیازهای کسب و کار

2-یافتن تامین کننده ها

3- یافتن فروشنده و مذاکره در مورد شرایط

4-درخواست اطلاعات فروش و برآورد قیمت‌ها

5-ارزیابی مناقصه

6- بررسی عملکرد تامین کننده و توافق درمورد شرایط و ضوابط با تأمین‌کنندگان

7- مدیریت تضمین کیفیت

 

تفاوت خرید با تدارکات چیست؟

بسیاری از مردم از اصطلاحات "خرید" و "تدارکات" به جای یکدیگر استفاده می کنند. اما با وجود شباهت‌هایشان، معانی متفاوتی دارند. بنابراین بهتر دانستیم که در مورد تفاوت خرید با تدارکات در این مقاله توضیحاتی را ارائه دهیم. خرید معمولا بیشتر روی کوتاه مدت متمرکز است و بیشتر معاملاتی است. خرید شامل وظایفی مانند سفارش، افزایش سفارشات خرید، دریافت و ترتیب پرداخت است. خریداران اغلب به دنبال دریافت اقلام با بهترین قیمت هستند. تدارکات یک رویکرد بلند مدت تر و جامع تر برای به دست آوردن کالاها و خدمات برای کسب و کار است. تدارکات شامل وظایفی مانند تامین منابع فروشندگان، مذاکره و بستن قراردادها و نگهداری سوابق است. برخلاف خرید، تدارکات ارزش کلی معامله را در نظر می گیرد نه فقط قیمت را، همچنین بر ایجاد روابط سودمند متقابل با تامین کنندگان متمرکز شده است.

 

تامین تدارکات پروژه در ساخت بازار:

تامین تدارکات مصالح با کیفیت و با قیمت مناسب برای پروژه های عمرانی و انبوه سازی از چالش های مدیران و سرمایه گذاران این پروژه ها میباشد. سامانه بین المللی ساخت بازارConstrader| ، با تکیه بر شبکه بزرگ تامین کنندگان خود (بیش از 2300 تامین کننده) و شناسائی و بررسی بیش از 11000 محصول با کیفیت موجود در بازار؛ مدیریت کیفیت (QC) و تامین و خرید بدون واسطه محصولات پروژه های انبوه سازی و عمرانی (داخل کشور و بین المللی) را در قالب عامل چهارم به پروژه های عمرانی و انبوه سازی ارائه مینماید. کارشناسان خبره این مجموعه با تخصص های عمران و سازه ، معماری ، مکانیک ، برق و شهرسازی در کنار مهندسین مشاور طراح پروژه مشاوره ها و خدمات تخصصی در قالب موارد زیر را ارائه میدهند:

1- تهیه Vendor List برای پروژه های عمرانی و ساختمانی

2- تامین محصولات ساختمانی بدون واسطه و مستقیم از تولیدکننده

3- نظارت بر تولید و تامین محصولات ساختمانی

4- کاهش هزینه های پروژه های عمرانی

5- افزایش فروش تولیدکنندگان ایرانی

6- افزایش سود تولیدکنندگان ایرانی با حذف واسطه گران بازار

راهکارهای ساخت بازار برای ارائه خدمات تخصصی تامین تدارکات که اشاره شد عبارتند از:

1- دسترسی به جدیدترین محصولات بازار

2- بانک اطلاعات و شبکه بزرگ تامین کنندگان

3- بانک اطلاعاتی و آنالیز قیمت محصولات با توجه به کیفیت آنها

4- ابزارهای تخصصی برگزاری مناقصات آنلاین

5- امکانات اطلاع رسانی و ارسال فرم های استعلام قیمت

6- آنالیز قیمت ها و پیشنهاد بهترین قیمت به کارفرما جهت خرید

 

نیاز به مشاوره دارید با ما تماس بگیرید؟

02128425400

 

 

 

دانلود اپلیکیشن ساخت بازار