ساخت بازار
ساخت بازار

نحوه‌ صحیح نصب و تنظیم مشعل موتورخانه مطابق استاندارد ملی

تاریخ انتشار: 2 سال پیش

از آنجايی كه جهت بازرسی و آزمون دورهای موتورخانه نياز به عملكرد صحيح مشعل می‌باشد باید پيش از شروع آزمون، عملكرد اجزای مختلف مشعل بررسی شده و مشكلات و همچنين عمليات انجام شده در شناسنامه فنی و گزارش بازرسی و آزمون دورهای ثبت شود. تنظيم شعله بايد در نقطه‌ای صورت گيرد كه ديگ و مشعل بالاترين راندمان را دارند.

نحوه‌ صحیح نصب و تنظیم مشعل موتورخانه مطابق استاندارد ملی

مشعل، وسيله‌ای برای انتقال نهايی سوخت مايع يا گاز به همراه هوا به اتاق اشتعال ديگ يا هر دستگاه ديگر مصرف كننده‌ی سوخت، احتراق و كنترل آن می‌باشد. برای گرمایش آب یا هر سیال دیگر درون دیگ موتورخانه به کار می‌رود. مشعل‌ موتورخانه در انواع مختلفی اعم از مشعل گازی، گازوئیلی، مشعل‌های مازوت سوز و مشعل‌های دوگانه‌ سوز که هریک براساس کارآیی و شرایط فضای مورد نظر انتخاب می‌شوند، تولید و در بازار عرضه می‌شوند. برای آشنایی با استانداردهای نصب و نکات اجرایی آن با ساخت بازار همراه باشید.

بازرسی و تنظیم مشعل موتورخانه مطابق استاندارد

از آنجايی كه جهت بازرسی و آزمون دورهای موتورخانه نياز به عملكرد صحيح مشعل می‌باشد باید پيش از شروع آزمون، عملكرد اجزای مختلف مشعل بررسی شده و مشكلات و همچنين عمليات انجام شده در شناسنامه فنی و گزارش بازرسی و آزمون دورهای ثبت شود. تنظيم شعله بايد در نقطه‌ای صورت گيرد كه ديگ و مشعل بالاترين راندمان را دارند.

مقررات كلی معاينه فنی دورهای موتورخانه

طبق استاندارد ملی ایران (موتورخانه‌ها- معاينه فنی دورهاي با هدف بهينه‌سازی مصرف انرژی و كاهش انتشار آلاينده‌های هوا- دستورالعمل بازرسی و آزمون دوره‌ای )، معاينه فنی دورهای موتورخانه شامل 3 مرحله اصلی زیر می‌باشد:

  • بازبينی عملكرد سيستم مولد انرژی شامل

الف) بازبينی خط سوخت رساني

ب) تنظيم مشعل

پ) بررسی وضعيت دودكش

  • تكميل شناسنامه فنی موتورخانه با استفاده از مشاهدات، اندازه‌گيری‌ها و آناليزها
  • تكميل گزارش بازرسی و آزمون معاينه فنی دورهای موتورخانه با استفاده از نتايج مراحل قبلی و ارائه آن به سازمان ملی استاندارد ايران

تنظیم مشعل موتورخانه

طراحی مشعل موتورخانه

مطابق استاندارد شماره‌ی 7595 ملی ایران، در طراحی مشعل باید موارد زیر رعایت گردد:

  • طراحی و ساختمان مشعل بايد به گونه‌ای باشد كه در توان ورودی يا محدوده‌ی توان ورودی و محدوده‌ی فشار تعيين شده برای آن، گاز مصرفی به طور كامل و ايمن بسوزد. براي قطعات متحرك ( مانند دمنده‌های مشعل) بايد حفاظ هاي لازم را پيش بيني نمود.
  • ساختمان مشعل بايد به گونه‌ای طراحی شود كه نتواند هيچگونه ناپايداری، تغيير شكل يا شكست كه احتمالا به ايمنی آن خدشه وارد نمايد را به وجود آورد.
  • اهرم‌ها و وسيله‌های مشابه كه به وسيله‌ی نصب كننده و بهره بردار به كار گرفته می‌شوند، بايد به طور خاص مشخص شده باشند.

( لازم به یادآوری است که طول سر مشعل را می‌توان تا اندازه‌ای افزايش داد كه تاثيری بر روی عملكرد ايمن مشعل نگذارد. هندسه و فاصله‌ی وسيله مخلوط كننده در لوله شعله مشعل، بايستي بدون تغيير باقی بماند. )

نصب مشعل موتورخانه به چه صورت انجام می گیرد؟

طبق استاندارد شماره‌ی 7595، نکات اجرایی که در نصب مشعل موتورخانه باید رعایت شوند، به شرح زیر است:

  • مشعل بايد به گونه‌ای طراحي شود كه بتواند به خوبی روی دستگاه گرماساز نصب گردد.
  • قطعات مشعل موتورخانه بايد به گونه‌ای قرار داده و محكم شوند كه موقعيت صحيح كاری آن‌ها و علاوه بر آن وضعيت صحيح اوريفيس‌های مشعل نتواند در طول كار تغيير يابد. موقعيت كاري صحيح بايد بعد از جداسازي و دوباره سوار كردن لوازم حفظ شود.
  • قطعاتی از مشعل موتورخانه كه در مرحله‌ی توليد تنظيم شده‌اند و آن‌هايی كه نبايد توسط استفاده كننده يا نصاب دستكاری شوند، بايد مهر و موم شده باشند.
  • قطعاتی كه لازم است به طور مداوم تعمير شوند، بايد طوری طراحی و نصب شوند كه به سادگی قابل جدا شدن باشند. علاوه بر آن بايد به گونه‌ای طراحی و علامت گذاری شوند كه با اعمال دستورالعمل‌های سازنده نتوانند به صورت غيرصحيح تعويض گردند.

اگر قصد خرید این محصول را دارید، می‌توانید با مراجعه کردن به سامانه ساخت بازار، استعلام قیمت تولیدکنندگان مختلف مشعل موتورخانه را گرفته و بدون واسطه با آن‌ها در ارتباط باشید.

 تنظیم شعله مشعل موتورخانه

تنظیم مشعل موتورخانه، باید به شکلی انجام ‌شود كه هیچ برخوردی بین شعله و انتهای دیگ انجام نگیرد. همچنین هوای اضافه در كم‌ترین اندازه ایمن آن مطابق با استانداردهای ملی قرار داشته باشد. در موتورخانه‌هایی كه مشعل به کار رفته در آن‌ها از نوع گازوییل است، باید علاوه بر اندازه‌گیری غلظت محصولات احتراق، فرآیند آنالیز دود نیز مطابق استاندارد ملی انجام شود. به صورت کلی تنظیم شعله مشعل موتورخانه در مراحل زیر انجام می‌گیرد:

  • قطع کردن کلید اصلی برق ورودی به مشعل
  • باز کردن درب مشعل به کمک آچار
  • باز نمودن مهره ماسوره یا مهره لوله ورود گاز به درون مشعل و نیز شل نمودن دو عدد پیچ نگه‌دارنده لوله گاز که بعد از شیر برقی در بدنه مشعل قرار گرفته است.
  • بیرون آوردن مجموعه لوله گاز، الکترود جرقه و الکترود یون شبکه احتراق و شل کردن پیچ روى بست الکترود جرقه و الکترود یون
  • تنظیم فاصله میان الکترود جرقه، شبکه احتراق و یا فاصله میان دو الکترود جرقه از هم در مدل‌هاى دیگر دست کم تا ۳ میلی متر
  • بستن مجموعه در محل خود، شل کردن پیچ قفل کننده به منظور تنظیم شبکه احتراق و تنظیم مجموعه‌ی شبکه احتراق به کمک بادامک تنظیم شعله
  • سفت کردن پیچ قفل کننده بعد از تنظیم شعله، اقدام به متصل نمودن مشعل به برق ورودی و زدن استارت مشعل

نصب مشعل موتورخانه

آشکار ساز شعله

آشکارساز شعله، یک حسگر طراحی شده برای شناسایی و واکنش به وجود شعله یا آتش است و به خاطر مکانیزم‌هایی که برای تشخیص شعله به کار می‌برد، اغلب می‌تواند سریع تر و دقیق تر به دود یا حرارت واکنش نشان دهد. طبق استاندارد 7595 آشکارساز شعله‌ی موتورخانه باید ویژگی‌های زیر را دارا باشد:

  • نصب حس كننده‌های شعله روی مشعل بايد به گونه‌ای باشد كه حس كننده‌های شعله هيچ‌گونه نور غريبه رادريافت نکنند.
  • در نقطه‌ای كه شمعک و مشعل اصلي هر كدام با آشكارساز شعله خودشان عرضه گرديده‌اند، شعله شمعک نبايد روي آشكارساز شعله اصلی اثر بگذارد. ورودي گاز اصلی تنها بايد بعد از قطع وسيله‌ی اشتعال، پايداري و رويت شعله شمعک باز شود.
  • در سيستم‌هايی كه شمعی در طول كار مشعل اصلی خاموش می‌شود، يك حس كننده كافی است. شعله شمعك نبايد روی آشكارسازی شعله‌ی اصلی تأثير بگذارد.
  • آشكارساز شعله بايد طوری باشد كه در شرايط قطع ناخواسته شعله هيچ تأخير قابل ملاحظه‌ای بين خاموش شدن شعله و سيگنال قطع ناخواسته شعله وجود نداشته باشد.
  • زمان لازم برای قطع جريان برق شيرهای قطع ايمن در شرايط قطع ناخواسته شعله، نبايد بيش از يك ثانيه در شرايط عادي كاركرد و بيش از دو ثانيه در جايي كه همزمان با قطع ناخواسته شعله آزمون خود كنترلی انجام می‌شود، باشد.

استعلام قیمت مشعل موتورخانه از سامانه ساخت بازار

مشعل یک تجهیز جدانشدنی در موتورخانه محسوب می‌شود که با مخلوط کردن مقدار مشخصی از هوا و سوخت، موجب ایجاد اشتعال شده و انرژی سوخت را به انرژی گرمایشی تبدیل می‌کند. این عمل باعث گرم شدن آب در حال گردش داخل دیگ شده و به محیط اطراف انتقال داده می‌شود.

اگر قصد خرید مشعل موتورخانه را دارید به شما پیشنهاد می‌شود، ابتدا به استعلام قیمت مشعل موتورخانه مراجعه کرده و استعلام قیمت بگیرید و با مقایسه قیمت، در نهایت ارزان ترین انتخاب را داشته باشید. اگر تولیدکننده دستگاه مشعل هستید، می‌توانید با ثبت محصول خود با قیمت پیشنهادی در این سامانه، آن‌ها را به مصرف کنندگان معرفی نمایید.

منابع : استاندارد معاينه فني موتورخانه ها و 7595 استاندارد

فارسی
تاسیسات
مقالات
اشتراک گذاری
دانلود اپلیکیشن ساخت بازار